Barion Pixel

Hogyan legyél kirándulóból igazi túrázó?

9,990 Ft

Leírás

Szívesen túráznál de nem tudod hogyan indulj el? Elveszel a rengeteg információban?

Bármilyen témát is nézünk, az interneten mindent tudást be lehet szerezni. Viszont két dolog nem mindegy. Az egyik, nem biztos, hogy tudjuk hol keressük. A másik, hogy bárki bármit feltölthet, így vajon mi a garancia arra, hogy a tudás, amit találunk, az megfelel nekünk vagy a valóságnak?!

Szakavatott túrázó csapatunk több évtized és több száz kilométer megtett túrával a háta mögött összegyűjtötte azokat az információkat és azt a tudásbázist, amivel akár a nulláról indulva elsajátíthatsz minden olyan kézségek, amivel bátran és magabiztosan tudod magad mögött hagyni a kilométereket.

Hogyan legyél kirándulóból igazi túrázó?

 

 

Nemrég feltettek nekem egy kérdést:

 

“Miki, ha újra kezdhetnéd, hogyan terveznél meg egy tökéletes egynapos túrát a mai tudásoddal?”

 

A válasz egyszerű volt, hiszen sok év túratapasztalat áll mögöttem, viszont azonnal eszembe jutatta azt az időszakot, amikor még én is kezdő voltam.

2006, reggel 4:30-kor a győri Hiper Tesco parkolójában Duck Tape ragasztószalaggal próbáltuk rögzíteni a nadrágot a bakancshoz, mint egy kamásli gyanánt…ha már kezdőként megmásszuk a Schneeberg 2076 méter magas csúcsát. A Duck Tape jól vizsgázott, viszont majdnem az életünkbe került a túra. Attól a perctől kezdve komolyan vettem mindent, ami a témához kapcsolódik.

 

A feltett kérdésre a válaszom így hangzik:

– Megtervezném az adott túraszakaszt lépésről lépésre.

– Megtanulnék tájékozódni, akárcsak alapszinten, de az összes lehetséges módon.

– A megvásárolt felszereléseim 90%-át nem venném meg mégegyszer, amit viszont megvennék, ott a tapasztalatot és minőséget tartanám szem előtt.

– A hátizsák bepakolásakor a szokásos felszerelésem legalább 50%-át otthon hagynám.

– Felkészülnék fizikailag a fokozatosság elvét szem előtt tartva.

 

 

EZ A LEGÁTFOGÓBB KURZUS, AMI TÚRÁZÁSHOZ SZÜKSÉGES! Tíz évnyi túrafelszerelés teszt és sok száz kilométernyi tapasztalat esszenciája!

Kinek ajánlom a KURZUST?

Kezdőtől a haladó szintig mindenkinek! Úgy építettük fel a tematikát, hogy lépésről lépésre végigvezet téged a teljes folyamaton. Átadja azt a tudást, amivel magabiztosan tudsz majd haladni az általad vágyott úton. 🙂

 

Mit kapsz a KURZUSTÓL?

– Online elérhető tudásanyagot.

– A kurzus bárki számára érthető, azonnal használható gyakorlati tudást ad át.

– Egy helyen összegyűjtve megkapsz minden információt, ami a túrázáshoz szükséges, ezzel rengeteg időt spórolsz meg, amit fordíthatsz a túrázásra.

– Rengeteg pénzt tudsz megspórolni, amikor beszerzed a megfelelő ruházatot és felszerelést.

– Nem neked kell kitalálni mit vegyél fel, hogyan öltözz megfelelően, mi lenne a legjobb.

– Nem cipelsz többé magaddal felesleges dolgokat.

– Nem kell többé félned, hogy eltévedsz.

– Nem kell többé minden „sarkon” előkapni az okos telefont („merre is kell menni?”).

– Nem kell aggódni az erdőben, hogy mit lehet és mit nem.

 

Minél több mindent tudunk egy adott témában, annál magabiztosabbak leszünk azon a területen. Itt úgyanúgy működik! Megkapod azokat az információkat, amiknek köszönhetően bátran és magabiztosan tudod magad mögött hagyni a kilométereket.

 

 

Milyen témákat érint a KURZUS?

1. Modul – Beszélek az alapokról, miért is fontos a természet és az azzal való kapcsolat. Megismerjük az alapvető turistajelzéseket, melyik mit jelent, hogyan kell értelmezni azokat a gyakorlatban. Végül pedig a téma az erdei etikett, azaz, hogyan illik viselkedni a természetben.

2. Modul – Túra megtervezése lépésről lépésre, miket kell figyelembe venni kezdőként indulás előtt. Tájékozódás alapok. Megismerjük a turistatérképeket, hogyan kell azokat olvasni és hogyan tudjuk egy tájoló segítségével megtalálni a helyes irányt, illetve bepozícionálni a pontos helyzetünket. A tájékozódás képessége az egyik legfontosabb dolog a természetben. A tájoló és térkép használata régimódinak tűnhet a mai modern okos eszközök világában, viszont olyan képességeket hozhat elő belőlünk, amit mással nem tudunk megvalósítani. Ez egy hatalmas érték a mai világban, ami magabiztosságot ad egy nehéz helyzetben.

3. Modul – Megfelelő ruházat kiválasztása. Végigvezetlek a teljes ruházkodás folyamatán minden évszakot átfogóan, szó esik a fontosabb anyagokról és néhány extra kiegészítőről is. Beszélgetünk az eső elleni védelemről, a lábbelik fontosságáról, illetve, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe ha vásárlás előtt állunk.

4. Modul – Mi kerüljön a hátizsákba? Megvizsgáljuk milyen hátizsákot érdemes vásárolni, illetve megmutatom mik azok a dolgok, amiket lehetőség szerint vigyük magunkkal. A jó felszerelés fontos, mert adott esetben ki tud húzni minket a bajból, ebben a modulban mindent kifejtek, amit fontos tudni.

5. Modul – Jogi dolgok. Végigmegyünk minden olyan jogszabályon, amit érdemes tudni túrázóként, így biztosan nem fogod összeakasztani a bajuszod az erdésszel. 🙂

A kurzus megvásárlása után, ha úgy gondolod, hogy mégsem azt kaptad, amit vártál, akkor egy hónapon belül, indoklás nélkül visszakapod a kurzus teljes árát!