Barion Pixel

Tűzgyújtás – minden, amit a tűzgyújtásról tudni érdemes!

19,990 Ft

Leírás

Szeretnél a legmodernebb eszközök segítségével gyorsan, hatékonyan bármilyen évszakban és időben tüzet gyújtani? Esetleg érdekelnek a hagyományőrző tűzgyújtási módszerek? Szívesen készítenél szenesített taplót, vagy kipróbálnád az íjas tűzfúrás ősi módszerét? Ebben a videó sorozatban minden olyan dolgot bemutatunk neked, amit érdemes és fontos tudni a tűzgyújtással kapcsolatban!

Mai világunkban egy erdőjáró ember számára a tűzgyújtás egy hobbi. Már nem az életben maradásról szól, hanem, hogy főzzünk valami finomat, elvarázsoljon a játéka vagy egy hideg téli estén megmelegedjünk mellette.

A tűzgyújtás egy pofon egyszerű folyamat, egészen addig, amíg az ember nem kerül olyan helyzetbe, amikor hirtelen semmi sem ideális ahhoz, hogy a meglévő tudásunkat alkalmazzuk. Általában akkor van rá a legnagyobb szükségünk. Ez a túlélés. 

Tekinthetünk rá hobbiként is de ezt legalább annyira fontosnak gondolom, mint a túlélést. A kettő összefügg, viszont van egy lényegi különbség: itt van választásunk. Dönthetünk úgy, hogy megtanulunk profin tüzet gyújtani, hogy bármikor, bármilyen, akár nehéz körülmények között is tudjuk alkalmazni a megszerzett tudást.

Minden, amit megtanulunk, hatással van az életünkre és előre visz minket. Erdőjáró, túrázó emberként fontosnak tartom az adott témához kapcsolódó tudás minél magasabb szintű elsajátítását. Minél jobban át látjuk az egészet, annál egyszerűbben, magabiztosabban és természetesen örömteli módon tudjuk majd végezni.

 

Ebben a több mint 10 részes videó sorozatban lépésről lépésre végigvezetünk téged a tűzgyújtás folyamatán egészen az alapoktól a legmagasabb szintig.

 

Megtudhatod:

  • Mi is a tűz maga, annak története
  • Milyen jogszabályok vonatkoznak ránk
  • Mik azok modern eszközök, amikkel könnyen és gyorsan tudsz tüzet gyújtani (termék ajánlással)
  • Hogyan gyújts nedves körülmények között tüzet
  • Melyek a legjobb természetes élesztékek, hogyan kell a gyakorlatban használni azokat
  • Hogyan működnek az ősi technikák és módszerek(szenesített tapló készítése, kova és acél használata, íjas tűzfúrás)

Egyszóval egy teljes átfogó tudásanyagot biztosítunk!

Legyél te is profi a tűzgyújtásban és élvezd annak minden apró mozzanatát!